godiskocken.blogg.se

En blogg om bakning och goda ting

Hallon&Lakrits fudge

Bak Permalink0
Lakrits fudge
3 dl grädde/laktos
4 dl socker
50 g smör/laktos
4 msk glukossirap
1½ dl krossad turkisk peppar½ krm chili
200 g ljus blockchoklad
Svart karamellfärg
Hallonfudge
3 dl grädde/laktos
4 dl socker
50 g smör/laktos
4 msk glukossirap/vanlig sirap
1½ dl Hallon frysta eller färska
100 g vit blockchoklad
1 msk vaniljsocker

  1. Lakritsfudge: Börja med att krossa den turkiska pepparn.
    Blanda grädde, smör, socker, glykos, turkisk peppar i en rostfri kastrull. Rör tills det börjar koka.
    Koka tills smeten uppnått 115-116 grader.
    Dra av kastrullen från värmen och rör om tills det slutat koka för att inte bränna botten.
    Nu rör du ner den ljusa blockchokladen så den smälter ner i smeten
    Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och visp med elvisp tills fudgen stelnar.
    Häll upp i en form ca 20x20 som är klädd med bakplåtspapper.
    Sätt in den i kylen under tiden som hallonfudgen görs.
  2. Hallonfudge: Blanda ihop alla ingredienser utom den vita blockchokladen i rostfri kastrull.
    Koka upp och koka tills smeten uppnått 115-116 grader.
    Ta kastrullen från värmen och rör tills den slutat bubbla.
    Rör nu ner den vita blockchokladen.
    Häll upp smeten i en rostfri skål och sätt i kallt vattenbad och vispa med elvisp tills smeten blivit tjock. Tryck ut smeten över lakritsfudgen och låt den sen stelna.


    Sedan är de bara att skära bitar av din Hallon&Lakrits fudge! 



Till top