Polkagristryffel
Recept
200g mörk choklad
1dl Grädde
200g mörk choklad
1dl Grädde
1dl krossade polkagrisar
Florsocker att rulla tryfflarna i
Gör såhär:
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör tills det blandat sig till en jämn smet.
3.Krossa polkagrisarna med en kavel i påsen eller i en mortel.
4. Blanda chokladen och polkagrisarna.
5. Ställ in smeten i kylen i ca 3 timmar
6. Ta så stora bitar av smeten som känns som en bra storlek. Jag tar upp smeten med en stor sked och formar den sedan med händerna och rullar i florsockret.
Jag har färgat florsockret med röd hushållsfärg för att få en liten rosa nyans på florsockret. syns kanske dåligt på bilden men de är en aning rosa.
Lycka till!
Florsocker att rulla tryfflarna i
Gör såhär:
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör tills det blandat sig till en jämn smet.
3.Krossa polkagrisarna med en kavel i påsen eller i en mortel.
4. Blanda chokladen och polkagrisarna.
5. Ställ in smeten i kylen i ca 3 timmar
6. Ta så stora bitar av smeten som känns som en bra storlek. Jag tar upp smeten med en stor sked och formar den sedan med händerna och rullar i florsockret.
Jag har färgat florsockret med röd hushållsfärg för att få en liten rosa nyans på florsockret. syns kanske dåligt på bilden men de är en aning rosa.
Lycka till!


