Citronremmar

Citronremmar:
10 st Gelatinblad
Rivet skal av 3st citroner
1 1/4 dl Citronsaft, färskpressad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl vit Sirap
1.5 dl Vatten
1 tsk Citronsyra
Rullas i:
0.5 dl socker
1 tsk citronsyra
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Klä en plåt med bakplåtspapper som du penslar med matolja.
3. Koka upp de alla ingredienserna i en kastrull.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare och är 105°C.
4. Tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i smeten.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
5. Häll ut smeten på bakplåtspappret, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret. Är plåten lite böjd eller sned så att smeten vill rinna åt ett håll så låt den ligga en stund och stelna till sig och jämna sedan ut smeten över hela plåten.
6. Låt stå och torka i rumstemperatur över natten.
Pensla en vass kniv med olja och skär upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
Låt vila minst 2 h innan du rullar ihop dem, gärna över natten!
Receptet kommer från http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Klä en plåt med bakplåtspapper som du penslar med matolja.
3. Koka upp de alla ingredienserna i en kastrull.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare och är 105°C.
4. Tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i smeten.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
5. Häll ut smeten på bakplåtspappret, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret. Är plåten lite böjd eller sned så att smeten vill rinna åt ett håll så låt den ligga en stund och stelna till sig och jämna sedan ut smeten över hela plåten.
6. Låt stå och torka i rumstemperatur över natten.
Pensla en vass kniv med olja och skär upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
Låt vila minst 2 h innan du rullar ihop dem, gärna över natten!
Receptet kommer från http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg