godiskocken.blogg.se

En blogg om bakning och goda ting

Chokladbur fylld med vit chokladmousse och jordgubbar

Bak, Choklad Permalink0
 
Jag började med att förberada min chokladbur.
Man väljer själv om man vill temperera chokladen eller inte. De går utan att man tempererar men jag rekommenderar att man gör det för ett bättre resultat.


För att göra en chokladbur så behöver man ha ett runt eller för den delen vilken form som hellst att fästa ett bakplåts/smörpapper runt. 


sen skall du mäta ett bakplåtspapper som är 0,5-1 cm längre än föremålet där du ska spritsa chokladen som skall bli chokladburen. Antingen så målar man en ram för buren och vill man göra de kan så målar man på ett papper som man lägger under bakplåts/smörpappret som syns igenom. Jag målade på fri hand.

Då såg de ut såhär

 


Jag ville ha en heltäckande botten så då valde jag att lägga vit choklad under den nedre delen och för att den skall hålla ihop bättre. Man behöver inte vara så noga eftersom de här blir insidan när man spacklar med vita chokladen.

 
 
 
Jag låter chokladen ligga ett tag på pappret och fäster den sen runt flaskan som jag använt mig av i mitt fall.



Jag öppnade fönstret för att kyla ner min chokladbur. har man plats i kylen kan man ställa den där också.
När den har kylts och stelnat så lossar man försiktigt på bakplåts/smörpappret som lätt skall lossna från chokladen.


 
Sen fyllde jag den med vit choklad mousse och jordgubbar.
 
 




Till top